Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Βραδιά με φεγγάρι, ποίηση και μουσική στην Παχεία Ράχη

Μιά θαυμάσια βραδιά  έζησαν χθές Κυριακή  όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Παχείας Ράχης " Το Ελλάνιον Ορος" και παρευρέθηκαν στην ετήσια εκδήλωση που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος στο χώρο μπροστά από το παλαιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού που ελλείψει μαθητών έχει διακόψει πολλά χρόνια τώρα τη λειτουργία και αξιοποιείται για τίς ανάγκες του " Ελλανίου Ορους " . Η διαδρομή αυτή καθ αυτή από την Αίγινα στην Παχεία Ράχη αργά το απόγευμα με την θαυμάσια θέα του σκοτεινού βουνού στα αριστερά και  της θάλασσας στην άλλη πλευρά να καθρεφτίζει ενα γεμάτο φεγγάρι  που προβάλλει πάνω από το ιερό βουνό της Αίγινας . το Ελλάνιο όρος , είναι μιά μαγική εμπειρία που προετοίμασε τους καλεσμένους του Συλλόγου ώστε να απολαύσουν όλη την εκδήλωση .
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα και την μικρή εισαγωγή της προέδρου του Συλλόγου κ. Βίλμας Σινάνογλου , ακολούθησε η σύντομη αλλά περιεκτική ομιλία του καθηγητή κ. Κοπιδάκη
για την ( άγνωστη εν πολλοίς ) προπολεμική περίοδο της ζωής του Νομπελίστα ποιητή μας  Γ. Σεφέρη στην Αίγινα  ( έγινε επίσης αναφορά στίς ποιητικές δημιουργίες του που έχουν πηγή έμπνευσης την προπολεμική Αίγινα ) ενώ η ηθοποιός  Κατερίνα Διδασκάλου ανέλαβε την ανάγνωση  γνωστών ποιημάτων του  μεγάλου δημιουργού .
 Στη συνέχεια έγινε  προβολή εικόνων από την περιοχή της Π. Ράχης και του Ελλανίου Ορους και τη βραδιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το μουσικό συγκρότημα Ηχώ Αθηνών που ερμήνευσε γνωστά αγαπημένη τραγούδια .

Δεν υπάρχουν σχόλια: